Donald på nye eventyr

25.mai

Men først er ny manager på plass. Det ble Jack Ross. 41 åringen kommer fra St. Mirren på skotsk nivå 2, en klubb han løftet til toppserien i sin første hele sesong. I prosessen ble han kåret til det han kunne av titler i skotsk fotball bereknet på managere.James Fowler blir med ham som assistent i de to årene kontrakten gjelder.
Donald trekker fram at Ross valgte våre selv om han hadde bedre tilbud fra klubber høyere oppe i ligasystemet.
For uten å vinne ligaen på nivå to denne sesongen reddet han klubben fra nedrykk i sesongen før. St. Mirren eller også kalt The Buddies vant skotsk League One med 12 poeng og i den prossessen vant laget flere kamper enn noe annet (23), tapte færrest (8) og scoret flest mål (63) med den beste målforskjellen (+27).
Før St. Mirren hadde han en spillerkarriere i Clyde, Hartlepool, Falkirk og St Mirren før han ble assisterende  manager i Dumbarton og så Hearts.Som manager fikk han først prøvd seg i Alloa Athletic fra desember 2015 før han tok over St. Mirren et år etterpå håpløst fortapt i bunnen av nivå to.
Nå ser han fram til å sette i sammen spillergruppen som i første omgang skal ta Sunderland opp et nivå., en oppgave han ser fram til med stor entusiasme.

Endringene står ellers i kø i Sunderland.
Martin Bain ble sagt opp og hans stilling som leder er tatt over av Charlie Methven og Stewart Donald.Akademimanager Jim Sinclair har pensjonert seg mens ansvarlig for spillerrekruttering har fått sparken.
Klubben vil bli ledet av en liten gruppe som har gått ned i lønn for å vise sin dedikasjon til jobben og klubben.
Lederen for gruppen blir Tony Davison som kommer fra Tottenham og hans tittel blir Managing Director. Tony er Sunderlandsupporter og har vært det hele sitt liv.Med seg tar han førstehands kunnskap om drift av kommersiell virksomhet og markedsføringsideer etter over 20 års arbeid med fotball.
Executive director Charlie Methven har arbeidet med Tony i flere settinger og er trygg på at han er rett mann på rett plass . bare det at han forlater en toppstilling i en topp fire klubb i Premier League sier litt om hvor brennende entusiastisk han er for arbeidet som står foran ham.

Enda mer spennende synes nok mange nyhetene om styrking av finansene. Oppdatering her kommer nok over helgen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *