Farvel Premier League

21.mai
Ikke alle kjenner Henning Bergsvåg. Han er del av en familie som heier på Sunderland og på facebook la han ut artikkelen under med mange gode kommentarer. Man behøver ikke være kommunist for å se det meningsløse i Premier League opplegget. Men når Barcelona er folkeeid så kan det være håp for andre også.

Over til Henning :

Farvel, Premier league. I dag blir det endelig slutt mellom oss. Det har vært ni tragiske år og nå kunne jeg ikke vært lykkeligere over bruddet. Som Sunderland-supporter rykker jeg ned med glede og forventning. Jeg mener at Premier League i sin nåværende form går mot en unngåelig krise på sikt. Den har blitt en meningsløs konkurranse for klubbene som ikke er topp seks, med sine mangedoblede budsjetter og reservelag som i seg kunne ligget på øvre halvdel. Hva eksakt er det VI skal spille for? Å overleve for å være med i samme turnering neste år? Å få sjansen til å bli kastet ut i gladiatorringen for å bli mørbanket av oljesjeik-dopede superlag enda en sesong?

Hva er poenget med å spille i en turnering man ikke kan vinne? Premier League er et konsept i krise. For at den skal overleve er man avhengig av at folk som holder med de andre lagene har noe å drømme om, en grunn til å stille på stadion. Rekrutteringen av nye tilhengere i utlandet kan man bare glemme. Alle ungene holder med de samme få lagene, hvis ikke de har foreldre som dytter i dem et Leeds eller Derby-skjerf som spebarn. Jeg har fått nok av å se laget mitt i PL. Gi meg championship. Gi meg Ipswich og Sheffield Wedensday og føkkings Nottingham Forest. Der har du en liga. Der har du spenning. Der har du noe å spille for, og juble for.

Jeg elsker Sunderland, og kommer selvsagt til å se dem hver gang jeg får sjansen i den nye ligaen. Endelig en skikkelig turnering. Farvel sumo-abonnement. Farvel barnslige multimillionærer. Bring on noe skikkelig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *