Haltende inn i 2017 ?

21.desember
10-game season card Vi gleder oss til nye kamper.

Med bare to poeng bokført før 5. november bør vi vel være fornøyd med å ha karret oss opp på en 18. plass med 14 poeng etter 4 seire på de siste 7 kampene. To av de tapene har kommet mot topp to lagene Chelsea og Liverpool så kan vi se fram mot det nye året med optimisme ?
Skadesituasjonen er dessverre den samme med klubben på topp av tabellen som viser hvor mange spillere klubbene har ute med skade.

Men det lysner for Fabio Borini er tilbake og snart er det 1. januar og med det muligheten til å få inn spillere der det trengs.
Men før noen kommer inn må lønnsmidler frigjøres og da virker et utlån av Mannone ganske sannsynlig. Aston Villa har vært nevnt som mulig destinasjon. Javier Manquillo kan også forsvinne da både Jones og Love har greidd seg bra om ikke bedre på høyrebacken enn den sympatiske spanjolen som  faktisk er ønsket tilbake i Marseille hvor han tilbrakte hele forrige sesong.
Det er også spekulert i salg av publikumsfavorittene Khazri og Kone. Begge skal delta i Afrikamesterskapet og vil uansett være borte i januar.
21 år gamle Adam Webster er linket. Han spiller i Ipswich og er midtstopper. Som for andre innkjøp Moyes har gjort trendes unge og sultne spillere inn og det er nettopp det den tidligere Portsmouthspilleren er.
Ikke like ung, men en som har vært toppspiller på nivå 2 de siste årene er Henri Lansbury. I Nottingham har han vært dominerende, men med bare et halvt år igjen av kontrakten kan han komme for en rimelig sum og som en forsterkning i den lagdelen hvor vi er mest sårbare.-Midtbanen.
Tidligere er Sheffield Wednesdays Lee linket. Også han en spiller som har imponert på midtbanen på nivå to og i tillegg bare er 23 år.

Med 4 seire på de siste 7 kampene har vi løftet oss fra en begredelig start og det kunne ha vært så mye bedre. Kanskje hele 6 poeng bedre og med den en klar distanse til nedrykk for:
1-2 mot City i første kampen huskes vel mest for hjemmelagets seiersmål der McNair kom i veien for ballen slik at den gikk i mål. Vi kunne fort hatt et poeng i denne kampen.
1-2 hjemme mot Boro var fortjent grunnet et forsvar preget av Kones tvilsomme sykefravær. Vi kunne fort fått noe ut av denne kampen om vi hadde vært klare på banen.
1-1 borte mot Southampton skulle ha vært seier. Men kanskje den eneste feilen Pickford har gjort så langt denne sesongen sørget for 1-1 i den 85 minutt. Her burde vi hatt 3 poeng.
2-3 hjemme mot Palace etter å ha ledet 2-0 skal ikke gå an. At seiersmålet kommer i det 94 minutt er også utilgivelig. Ett poeng burde vi fått med oss.
0-1 borte mot West Ham med seiersmålet på offside 8 sekunder før sluttsignalet var også ille. Vi hadde fortjent et poeng her.
Så summert burde vi hatt 6 poeng mer med de spillerne vi har hatt tilgjengelig og så får vi bare spekulere i hva skadene har kostet oss.

Før det nye året og siste halvdel av kampene står to bortekamper der det ikke er umulig å få med seg et poeng fra Old Trafford og det samme fra Turf Moor. Så får vi vende arket og synge med supporterne i det de stemmer i ” It can only get better”. Vi har troen og trenger ingen julenisse ! God jul.

2 Responses to Haltende inn i 2017 ?

  1. Gaute Einevoll sier:

    Er imponert over Moyes og hvordan han har fått til mye med lite de siste sju kampene. Ikke minst hvordan han har løftet Anichebe ut av glemselen.

  2. Lars sier:

    Tror Moyes kan bygge noe, men med den svake økonomien til klubben er jeg redd vi ikke har råd til et nedrykk (da ender vi fort opp som Villa) men jeg har trua, og det hadde jeg ikke etter det første 8 rundene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *