Hvem skal erstatte the road runner ?

8. desember

Med Duncan Watmore ute for resten av sesongen er spørsmålet hvem som skal erstatte ham. Har klubben noen i det hele tatt som kan gjøre det ?

Klubben er godt forspent med kantspillere og det behøves garantert ikke noen innkjøp på denne plassen for både Whabi Khazri og Adnan Januzaj som har varmet benken i de siste kampene er meget kapable erstattere. I tillegg er det ikke lenge før Fabio Borini er tilbake fra skade og vi vet alle hva han kan levere. En annen som nettopp har returnert etter et år på sidelinjen er Sebastian Larsson og han har spilt det meste av sin karriere i en kantrolle.
Hva så med mannen som kom inn og erstattet Duncan Watmore da skaden oppsto på slutten i Leicester-kampen ? Javier Maquillo er en glimrende kantspiller og i tillegg har klubben Reece Greenwood klar. Sistnevnte er en som har vist hva han kan både på aldersbestemte landslag for England, på aldersbestemte lag i klubben og kanskje viktigst på treningene med A-laget.

Konklusjonen er at kantspillere er vi meget godt forspent med. Så forsterkninger må nok komme i sentrallinjen, en midtstopper, en midtbanespiller og en spiss.
Med Lamine Kone ute i januar grunnet Afrikamesterskapet og John O’Shea inne i sitt siste år vil det uansett være smart å finne en kapabel midtstopper allerede nå. Kieran Lee som spiller for Sheffield Wednesday kan fort bli en slik spiller inn. Han spiller defensiv midtbane for laget fra stålbyen og har denne sesongen rukket å score 4 mål i tillegg. Men han kan også benyttes i forsvar. 28 åringen er opprinnelig et produkt fra Manchester Uniteds ungdomsavdeling, men spilte fram til 2012 i Oldham før han byttet til Sheffield blå og hvite.
Midtbaneskavankene har vært det største problemet til nå denne sesongen og i den ideelle verden ville signering av Yann M’Vila vært det som skulle til. Han spiller nå fast i Rubin Kazan, men kunne ha kommet gratis  1.januar da han allerede har signert en prekontrakt på 3,5 år fra 1.1.2017. Det er nå offentlig at spilleren selv ikke ønsker å returnere og da ble det med det. Nicolae Stanciu kan være aktuell. 23 åringen er rumener og spiller til daglig i Anderlecht med en offensiv legning.
På topp har vi heldigvis Jermain Defoe, men 34 åringen varer ikke evig. Kanskje en ung spiller inn som kan la seg inspirere av målkongen vår ? Jay Rodriguez er blitt linket før og kanskje nå også ? En annen Southampton-spiller som også linkes er angriper Shane Long.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *