Invest in Africa(ns), en tragedie

12. september

Klubben har nå akseptert at de to afrikanske bomkjøpene til David Moyes , Didier Ndong og Papy Djilododji, aldri mer kommer til å spille for klubben.
Det ligger i kortene at spillerne får sparken og vil bli rettslig forfulgt av klubben for det økonomiske tapet klubben har lidt og vil lide som følge av ikke å kunne benytte spillerne, leie de ut eller få solgt de for en fornuftig pris. Begge har minst 2 år igjen av kontraktene med Sunderland og tatt i betraktning en investering i de på over nkr 220 millioner er det ikke rart at det reageres på spillere som ikke kommer tilbake når de skal og for Djilobodji sin del kommer tilbake over en måned seinere enn avtalt og ikke i fysisk stand til å spille fotball.
Det skal bli spennende å følge denne saken selv om det hele er bare trist og viser hvor lite smarte spillerne det gjelder er. Ingen lønn og ikke noen sjanse for at klubber vil satse på de når de bryr seg så lite om avtaler.
Chelsea vant fram i et krav mot en spiller (Mutu) selv om saken var annerledes. Derfor er det nybrottsarbeid som Sunderland nå begir seg ut på.

Nigel Clough forteller at faren Brian hadde stor sans for Sunderland og ville gjerne ha kommet tilbake som manager.
Det fikk aldri Brian Clough som utrettet mirakler som nettopp det i Midlandsklubbene Nottingham Forest og Derby.
Sønnen som er vertskap for våre lørdag i ølbyen Burton var bare 2 år da familien flyttet fra Sunderland og har ingen minner om fødebyen annet enn det hans eldre bror og faren fortalte.
Nigel tror våre går rett opp og bruker tilskuertallet som det beste beviset for det. For i Burton må en spille ti hjemmekamper for å få inn det samme tilskuertallet som våre har per kamp.

Brian Clough ville, men fikk ikke. En tabbe av Sunderland gitt at med ham vant Nottingham F den gjeveste Europacupen i 1979.
To afrikanere vil ikke og påfører klubben et betydelig tap. Det skal bli spennende å se hvordan dette ender.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *