Men er alt så galt ?

3. august

Vi ser på laget og muligheter for sesongen 17/18 før premieren fredag mot Derby
De fleste eksperter levner oss ikke store sjansene til opprykk, direkte eller via play off. Hva har endret seg siden sesongslutt ?
Keeperplass: Våre to antatt beste keepere er solgt og av de fire vi har har Robbin Ruiter vist nok i treningskampene til å ha supporternes tillit. Han uttrykker da også at spill i England har vært hans drøm. Bak ham finner vi uprøvde Mika samt Jason Steele som ikke var heldig i sin debut mot Celtic i siste treningskamp. Men Steele kommer med gode referanser og bør være en god signering.
At klubben lar Max Stryjek gå på lån for å få erfaring fra nivået under er bare bra for det går lovord om den unge polske keeperen nok til å bli satset på som vår framtidige 1.keeper.
Sidebackene: Love, Matthews og Jones er alternativene på høyreback og status quo fra sist sesong. På venstreback har ikke Tommy Robson vært involvert i treningskampene mens Galloway ikke har vært udelt heldig med det han har foretatt seg. Bryan Oviedo har vært skadd, men skal være klar for spill neste uke. Sistnevnte avsluttet sesongen vår som venstreback og vil gjøre det meget bra i Championship. I tillegg kan Jones spille venstreback og gjøre det bra.
Vi har spillere gode nok på sidebackene.
Midtstoppere: Kone, O’Shea, Browning, Djilobodji er de fire nærmest startelleveren. Kone er en skygge av seg selv og det han presterte under Allardyce. Hans prestasjoner i forsesongen har skapt bekymring. Browning derimot har vært imponerende og et lyspunkt. Bak O’Shea og Djilobodji finner vi flere meget gode ungdommer som fort kan få tillit på bekostning av de foran nevnte. McNair blir snart klar og vil kunne spille midtstopper på et høyt nivå.
Vi er ikke svekket på stopperplass og har spillere gode nok til å dominere divisjonen om de vil.
Midtbane: Cattermole er tilbake etter få kamper sist sesong grunnet skader. Ndong er også et sikkert kort på midten og bedre enn de fleste andre midtbanespillerne i denne divisjonen. Rodwell og Gibson er gode nivå 2 spillere og ikke gode nok i toppdivisjonen. Men backup for Cattermole og Ndong kan de fint være.
Ethan Robson, Elliot Embleton og George Honeyman er unge og talentfulle og vil være verdifulle i løpet av sesongen. Også Paddy McNair vil kunne bekle en midtbaneposisjon.
På kantene har vi McGeady som var på sesongens lag for Championship sist sesong og Khazri med utrolige kvaliteter. Tunisieren vil bort, men har stått på i treningskampene. Asoro har fått prøve seg på kanten og sammen med teknisk begavete Rees Greenwood vil de kunne få  spilletid i kantroller. De unge som er nevnt er blant de beste på balløyen og noen vil garantert slå gjennom.
Min personlige favoritt er Embleton som er en boks til boks midtbanespiller med høy arbeidsmoral og mange aldersbestemte landskamper for England. Den neste Jordan Henderson ?
Lens er på vei til Besiktas og derfor utelatt fra noen betraktninger.
Vil vi savne de som er borte ? Neppe noen av midtbanespillerne kanskje med unntak av Larsson.
Angrep: Duncan Watmore er snart klar for spill igjen og sikker i startelleveren. Maja har fått mye spilletid i treningskampene og vist seg med en nese for å score. Hans unge alder er ingen hindring. Gooch vil sikkert også ha sitt å si denne sesongen. Inn har Vaughan og Grabban kommet til og vi linkes stadig til en spiss til så litt mer nytt kommer nok. Vi vil nok savne unike Defoe, men jeg tror vi vil få mye glede av spesielt Grabban.
Vi er nok svekket i angrep og mye av suksessen avhenger nettopp av spillere som kan score mål.
Manager: Allardyce fikk det ekstra ut av spillerne mens Moyes etter hvert ble bare negativ for alle. Simon Grayson virker forfriskende klar for jobben og utrolig motivert etter å ha fått sjansen i den største klubben utenfor Premier League. Han har vist å få det til før og prøver å lykkes uten så mye midler. For min del betyr det mye å ha en manager som er så positiv for det kan skape noe inn i prestasjonsgruppen.

Den største utfordringen er han som eier Sunderland, men han har laget gull av gråstein før og er ikke dummere enn at han forstår verdien av klubben han vil selge vil øke betydelig om PL status gjenoppnås. Derfor kan det hende at innkjøp kan komme om det skulle skape en bedre prestasjonsgruppe og god nok for opprykk.
Det blir spennende der andre klubber er favoritter og da i første rekke Boro og Villa.

Let the games begin !

2 Responses to Men er alt så galt ?

 1. Pider sier:

  Enig i mye du sier der om spillerstallen, god artikkel der.
  Men jeg har en følelse av at vi kommer til å være på øvre halvdel denne sesongen.
  Kanskje vi snuser på playoff på slutten, men mye må klaffe for Grayson og spillerne.

  Som favoritter tror jeg faktisk Wolves eller Aston Villa kan vinne serien, men bak dem tror jeg Sunderland kan kjempe om playoff sammen med Leeds,Sheffield Wednesday, Norwich, Boro, Bristol, Hull, Derby og Fulham som blir tøffe modstandere i år.
  Utenom dem som er nevnt så forventer jeg at det blir mange seire mot de antatt svakere motstandere og at vi klamrer oss fast til topp 6 plassering på slutten av sesongen.-
  Optimistisk ? Litt..
  Gleder meg ihvertfall.

 2. Gaute Einevoll sier:

  Kan bli bra det her … Håper i alle fall vi begynner å score på straffer igjen 🙂 Før Vaughans bommer nå i sommer hadde vi vel ikke bommet på mange år? Noen som kan statistikken her?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *