Når motoren svikter

9.mai

Mye av det Sam Allardyce lykkes med i Sunderland og som la grunnlaget for at Premier Leagueplassen ble beholdt var avhengig av midtbanetrioen Cattermole, M’Vila og Kirchhoff.
David Moyes var nok klar over det og inn i denne lagdelen handlet han derfor kun en spiller, Didier Ndong. Han har stort sett levert varene mens de andre av forskjellige grunner ikke fikk bidra:
Yann M’Vila fordi klubbens hans ikke ville la ham gå for annet enn £ 8 millioner og det for det siste halvåret av spillerens kontrakt.
Cattermole og Kirchhoff har heller nesten ikke vært på banen og da ble det med nødløsninger som aldri var gode nok.
For Sunderland var det som med en bil som fikk motorstopp for alternativene til den fabelaktige trioen fra sesongen før var aldri gode nok.

I forsvar ble Younes Kaboul aldri erstattet og selv en aldrende O’Shea er blitt foretrukket framfor innkjøpet Djilobodji. Det hjalp heller ikke på forsvarsspillet at Lamine Kone kjørte sitt eget løp for å få en overgang til Everton både gjennom latterliggjorte fravær og dårlig spill.

Så var det det med skader og da spesielt med the road runner som med sin spillestil kunne herje med de fleste. Etter Duncan Watmore ble skadet ble det vel bare to seire til dags dato.

Nå har klubben gjort noe med rekrutteringsansvaret og ansatt mannen bak suksessen til Leicester når det gjaldt spillerrekruttering. Rob MacKenzie har etter Leicester hatt en omflakkende tilværelse som startet i Tottenham før den gikk videre til Derby og nå er han hyret inn av våre. Det skal bli spennende å se hva man greier å få til og hvor mye man tør å satse på klubbens talentfulle ungdommer. Honeyman har i så måte satt standarden med to glimrende kamper og han er ikke aleine i å banke på døren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *