Operasjon overlevelse

7. april

De færreste kan bli beskyldt for å være ” glory Hunters” når man velger et liv som Sunderlandsupporter. Med fotballen slik den er i dag skal vi være glade for at vi har en rundhåndet og  oppegående finansakrobat som klubbeier. Når sesongen er over vil det være naturlig å se på hva som ble gjort galt av Poyet i forhold til spillerlogistikk før sesongen. Det er åpenbart at med bare en skadeplaget og dyrekjøpt Rodwell inn sammen med Gomez og Alvarez så har ikke de på langt nær greidd å erstatte spillerne som forsvant på vår midtbane i Colback, Ki og Borini som på det nærmeste spilte samtlige kamper for våre sesongen før.
I forsvar er det også enkelt å peke på at Poyets plan B slo feil da verken Williams eller Marcos Alonso kom selv om Reveillere og Aanholdt har greidd seg bra stort sett. Jones har vi sett for lite til grunnet skader.
7 kamper gjenstår for lagene i bunnen utenom for Leicester som har en hengekamp og kampoppsettet kan virke mest utfordrende for Hull.
Steve Bruces menn skal møte Southampton(borte), Liverpool(hjemme), Crystal Palace (borte), Arsenal (hjemme), Burnley (hjemme), Tottenham (borte) før de avslutter hjemme mot Manchester United.
Da ser det enklere ut for Leicester som før avslutningen hjemme mot QPR møter følgende lag: WBA (B), Swansea (h), Burnley (b), Chelsea (h), Newcastle (h), Southampton (h) og  Sunderland (b). Lettere kampprogram, men altså 6 poeng opp til sikker plass og det kan bli tøft nok.
QPR har vært stabilt ustabile, men har begynt å ta poeng borte også. Vil de greie seg med dette kampprogrammet igjen ?
Aston Villa (b), Chelsea (h), West Ham (h), Liverpool (b), Manchester City (b), Newcastle (h) før teppefall hjemme mot Leicester i siste kamp. Det kan bli vel tøft for laget som har sanket nest færrest poeng og har 3 poeng opp til sikker plass.
Burnley imponerer gang på gang, men ligger i sumpen de også og det er nok fordi de ikke er bedre. Vil de greie nok poeng i disse kampene til å holde seg ? Arsenal (h), Everton (b), Leicester (h), West Ham (b), Hull (b), Stoke (h) før de avslutter borte i en kamp som kan avgjøre alt for seg selv og motstander Aston Villa.
Nettopp sistnevnte har i tillegg FA cupspill igjen som kan slite ekstra sammen med skader på sentrale spillere. Hjemme i kveld mot QPR, borte mot Tottenham og City, Everton (h), West Ham (h) og Southampton (b) er de resterende kampene for laget med ett poeng mindre enn våre.
De tre nedrykksplassene står nok mellom lagene over og våre for både WBA (33 poeng) og Newcastle (35 poeng er for langt foran til å bli dratt ned i nedrykksstriden.
Hva så med Sunderland ? Hadde det ikke vært for the great Escape ville de to siste kampene borte mot Arsenal og Chelsea sett helt håpløse ut. Før det står formlaget Crystal Palace for tur hjemme nå til helgen før vi møter Stoke borte, Southampton (h), Everton (b) og Leicester  hjemme før det blir Londonkamper. Vinner vi hjemmekampene eller tar i det minste 6 poeng til skulle mye vært gjort, men det blir ikke lett. Så vår jakt etter glory får være overlevelse og nok poeng til det.
Følges helgens innsats opp kan det bli poeng i alle kampene som gjenstår. Get in !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *