Sjansen for fornyelse og opprykk

4. mai

10 prosent endring hvert år eller revolusjon hvert tiende ? Postulatet kom fra en høyremann med like revolusjonære vibber som Kåre Willoch- tidligere statsminister for Høyre i Norge og en alle lytter til.
For Sunderlands del ble det beklageligvis kun med 10 år i toppdivisjonen denne gang, men alt skulle kunne ligge til rette for direkte opprykk om klubben benytter seg av anledningen man har.
Om det blir med eller uten Moyes gjenstår å se. Denne sesongen skal spilles ferdig og Moyes har ifølge avisene både ambisjoner om å fortsette og er klar for å gi seg. Skal vi tro eier og daglig leder blir neste sesong også under Moyes ledelse og hvorfor ikke ?
Han kjenner spillerne i klubben, han vet hvor skoen trykker og har muligheter til å la nedrykket bli et skritt tilbake og to fram.

Flere førstelagsspillere er inne i sine siste kontraktsmåneder og det gjelder: O’Shea,Jan Kirchhoff, Seb Larsson, Steven Pienaar, Joleon Lescott , Victor Anichebe og George Honeyman.

Andre er ettertraktet vilt hos andre klubber:Jermain Defoe, Jeremaine Lens, Lamine Kone, Jordan Pickford, Vito Mannone og  Borini og kan forsvinne mens  Adnan Januzaj, Jason Denayer og Javier Manquillo er på lån og returnerer til sine moderklubber.

Hva vil vi med disse ?
For O’Sheas del er det antydet opprykk til trenerapparatet og en man kan dra veksler på som spiller.
Jan Kirchhoffs skadehistorie ender nok med at han ikke får tilbud om ny kontrakt.
Seb Larsson har for første gang opplevd å være skadet i noe tid denne sesongen. Om han ønsker det så blir nok han. En fin type med lederegenskaper.
Steven Pienaars innsats i siste hjemmekamp var pinlig dårlig og det var ditto forfriskende å se hva hans erstatter George Honeyman utrettet. Så her er det nok farvel til sørafrikaneren mens Honeyman nok får fortsette.
Joleon Lescott ble hentet inn som en nødløsning og forsvinner nok også.
Victor Anichebe er enda ikke 30 og vil kunne ha flere gode år enda i seg. En spiller supporterne liker så da blir han nok værende.
Jermain Defoe vet han må spille i Premier League for å være aktuell for landslaget. Det skal bli spennende å se om han blir. De fleste tror det ikke.
Jeremaine Lens ble sendt på lån og karakteriseres som årets spiller i tyrkisk toppserie. Flere klubber ønsker hans signatur og spilleren selv ønsker seg også bort fra Sunderland. Vi sier god tur.
Lamine Kone ble aldri den samme etter Evertons frieri i sommer. God nok, men lojal ? Det siste vil nok eventuelle kjøpere tenke godt på også. Ikke noe tap om han forsvinner selv om han er glimrende når han vil.
Jordan Pickford er kanskje den med flest friere og som kan dra inn høyest overgangssum.Men han er som sin navnebror Henderson Sunderland through and through og vet at hans tid kommer på den engelske landslaget. Et viktig signal fra klubben om han ikke selges.
Vito Mannone har også klubber etter seg og forsvinner kanskje uansett hva som skjer med Pickford. Med unntak av et par kamper har han greidd seg bra og kunne vært en å satse på. Så spørs det om det er det han selv ønsker. Det gikk en kule varmt rundt ham da Pickford kom tilbake etter skade og rett inn på laget så det spørs om han blir.
Fabio Borini har ikke fått det til og er nok ikke på toppen av så mange klubbers ønskeliste. Høy lønn, lite i retur. Blir han ? Det passer nok ikke egoet hans å spille på nivå to, men der vil han kunne få rollen som spiss og det er noe han har ønsket seg.

Keeperplassen burde vi ha dekning på via Mika, Stryjek og enten Pickford eller Mannone.
Høyreback blir nok Billy Jones sin.
Venstreback på samme måte Bryan Oviedo.
Midtstoppere har vi Kone og Djilibodji av, men det spørs om det ikke kommer inn en i stedet for Kone om han selges.
Midtbanespillere er det en del av: Lee Cattermole, McNair om han ikke skal spille stopper, flere unge talenter som bør få slippe til samt Whabi Khazri som forhåpentligvis blir.

Det skal bli spennende å se hva som skjer bare klubben nå benytter sjansen til å fortsette fornyingen av spillertroppen og samtidig sørger for retur på første forsøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *